مجله معماری

برترین سبک‌های معماری داخلی را بشناسید؛ معرفی 17 سبک برتر

سبک های معماری داخلی، از نظر استفاده از خطوط، شکل ها، رنگ ، طرح ، متریال و مصالح، قوانین و قواعد خاص خود را دارد. همچنین برخی از آن ها به طور کامل و برخی دیگر نیز به صورت جزئی با یکدیگر تفاوت دارند و هر کدامشان حس و حال خاص خود را در فضا ایجاد می کنند.توجه  باشید که دانستن ویژگی های هر یک از سبک ها به شما کمک خواهد کرد که دکوراسیون و طراحی داخلی منزلتان را منسجم، هماهنگ و زیبا کنید. در ادامه قصد داریم تا مهم ترین سبک‌های معماری داخلی را معرفی کنیم.

سبک های معماری داخلی انواع مختلفی دارند و هرکدام از انواع سبک ها، چه مدرن و چه کلاسیک متناسب با سلیقه افراد انتخاب و پیاده می‌شوند.

انواع سبک‌های معماری داخلی

  • سبک دکوراسیون مدرن
  • سبک امروزی یا معاصر
  • سبک شابی شیک
  • سبک میان قرن
  • سبک مینیمال
  • سبک طراحی داخلی صنعتی
  • سبک انتقالی یا ترانزیشنال

  • سبک اسکاندیناوی
  • سبک بوهمین یا بوهمیان
  • سبک طراحی مدیترانه ای
  • سبک دکوراسیون سنتی
  • سبک ژاپنی

  • سبک آرت دکو
  • سبک کرفتس من
  • سبک دکوراسیون اکلکتیک
  • سبک دکوراسیون ساحلی، خانه باغ
  • سبک روستیک یا روستایی

در ادامه به توضیحاتی مختصر در مورد بعضی از سبک ها می پردازیم:

سبک دکوراسیون مدرن

دکوراسیون مدرن یکی از محبوب ترین سبک های طراحی داخلی می باشد. توجه به ایجاد فضا و کاربردی ساختن فضا و لوازم از نقاط قدرت در طراحی این سبک است. استفاده از خطوط مشخص و صاف و حداقل رنگ‌ها از مشخصه های سبک دکوراسیون مدرن است. در دکوراسیون مدرن سعی شده تا فضاها با لوازم و طراحی‌های اضافه انباشه نشود و طرح های ساده و زیبا بصورت مفید استفاده شوند. سبک دکوراسیون مدرن در آپارتمان‌هایی که با طراحی فضای باز ساخته شده‌اند شکل بهتری دارد.

ویژگی های دکوراسیون مدرن

از مهم ترین ویژگی در دکوراسیون مدرن ، طراحی و ایجاد پنجره های بزرگ می باشد . به همین دلیل اصطلاحا گفته می شود در طراحی مدرن فضای داخلی را بیرون برده و برعکس آن فضای خارجی را به داخل منزل می آورند این عبارت عجیب به دلیل استفاده از پنجره های بزرگ می باشد که شما به راحتی بیرون از خانه را مشاهده می کنید و نور زیادی هم به داخل ساختمان می رسد.

شما می توانید بدون نیاز به ایجاد تغییرات و خرابی در ساختمان بیرون ساختمان را به راحتی مشاهده نمایید. میتوانید از کاغذ دیواری با طرح های متفاوت استفاده نمایید تا با نور طبیعی هماهنگ شود . استفاده از رنگ های تیره و خنثی از دیگر ویژگی های سبک دکوراسیون مدرن می باشد.

سبک دکوراسیون مینیمال

واژه «مینیمال» به معنی سادگی و حذف تمام عناصر اضافی از محیط است،به طوری که همه چیز در دکوراسیون ساده و بی‌آلایش باشد. این نوع سبک تقریباً شبیه سبک مدرن ولی از آن ساده‌تر است. در سبک مینیمالیست پالت‌های رنگی استفاده شده معمولا خنثی بوده و هیچ یک از لوازم موجود نیز بیش از حد زرق و برق‌دار نیستند. در ضمن سفید یکی از پرکاربردترین رنگ‌ها در دکوراسیون مینیمال است.یکی دیگر از ویژگی‌های دکوراسیون مینیمال، استفاده از تضاد رنگ‌هاست. سفید در کنار سیاه می‌آید. این ترکیب متضاد رنگ‌ها به این دلیل استفاده می‌شود که فضا بیش از حد خنثی نباشد و نمای بصری متعادلی ایجاد شود.

سبک بوهمین یا بوهمیان

بوهمین واژه ای فرانسوی به معنی “کولی” است. این سبک فاقد نظم و ترتیب بوده و مناسب برای منازل خاص می باشد. این طراحی حس بیخیالی و بی قاعدگی دارد و تنها کافی است طراح به خواسته ی قلبی خود توجه کند. مبلمان و تجهیزات حصیری ، فرش ها و گبه های متنوع و رنگی، بالش های راحتی در این طراحی دیده می شوند.

رنگ های گرم از قبیل قرمز مایل به قهوه ای، قهوه ای و طلایی از جمله رنگ های اصلی در سبک بوهمیان بوده، اما رنگ های آبی کهربایی، پرتقالی آتشین و بنفش نیز کاربرد دارند. در این سبک از طراحی داخلی کمتر شاهد رنگ های سرد هستیم. بکارگیری وسایل و تجهیزات قدیمی، تزئینات محلی و پر زرق و برق در این سبک رایج است.

سبک آرت دکو Art Deco

این سبک، از هنر و طراحی فرانسوی در دهه ۱۹۲۰ الهام گرفته شده است. هنر دکو که مخفف شده دکوراسیون هنری است، ترکیبی از پارچه های گرافیگی و رنگ و نقوش، اکسسوری های براق، شیشه ای، فولاد ضدزنگ و کروم است. وسایل خانه و مبلمان همگی بزرگ، دندانه دار  و نوک تیز هستند و معمولاً از متریالی چون کروم، فولاد و برنز براق ساخته شده اند. الگوهای هندسی را اغلب می توان بر روی دیوارکوب ها، پایه های لوستر و لامپ ها مشاهده کرد.

تفاوت سبک معماری مدرن با سبک امروزی یا معاصر

یکی دیگر از انواع دکوراسیون داخلی، سبک امروزی است. این سبک اغلب با سبک طراحی داخلی دکوراسیون مدرن اشتباه گرفته می‌شود و یا آن را زیرمجموعه دکوراسیون مدرن می‌دانند. در این سبک دکوراسیون به همه چیز در زمان حال توجه می‌شود. در این طراحی از خطوط نرم و منحنی استفاده می‌شود، در صورتی که در سبک دکوراسیون مدرن از اشکال هندسی و خطوط شکسته استفاده بیشتری می‌شود.

توصیه میکنیم از مطلب زیر نیز دیدن کنید:

تاثیر رنگ بر معماری

تاثیر و نقش آینه در معماری داخلی

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
برای عضویت کلیک کنید!
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x