مجله معماری

تاثیر هوش مصنوعی بر طراحی تا سال 2050

تا سال 2050 میلادی، هوش مصنوعی تقریبا همه جنبه‌های زندگی روزمره ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. جهان امروز با چالش‌های زیادی مانند بحران آب‌‌وهوا و کمبود مسکن روبه‌رو است؛ که هوش مصنوعی می‌تواند در جهت حل این چالش‌ها، راهکارهای مناسبی را ارائه دهد. با نگاه به آینده و بررسی اخبار حوزه تکنولوژی، می‌توانیم تصور کنیم که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند باعث بهبود زندگی روزمره ما شود.

تاثیر هوش مصنوعی بر طراحی تا سال 2050

هوش مصنوعی یک قابلیت در کامپیوتر کنترل کننده سیستم یا ربات است، که کامپیوتر از آن برای انجام وظایفی که نیاز به تشخیص و هوش انسانی دارد، استفاده می‌کند. هوش مصنوعی از هوش انسان تقلید می‌کند و توانایی استدلال، کشف معنا، تعمیم یا درس‌گرفتن از تجارب گذشته را دارد. هوش مصنوعی از الگوریتم‌هایی استفاده می‌کند تا به ما برای دیدن، خواندن و شنیدن پیشنهادهایی ارائه دهد. ارائه مسیرهای پیشنهادی برای سفر، پروازهای بدون سرنشین، کشاورزی بهینه، انبارها و زنجیره‌های تامین لجستیک و … همگی از کاربردهای هوش مصنوعی در زندگی ما هستند.

طبق گفته الکس هرن در The Guardian، ما نمی‌توانیم 30 سال آینده را کاملا درست پیشبینی کنیم؛ اما می‌توانیم با دنبال‌کردن ترندها برای بررسی نتیجه‌گیری‌های احتمالی، تصورکنیم که در آینده چگونه زندگی خواهیم‌کرد. در این مقاله به بررسی دقیق‌تر چگونگی شکل‌گیری هوش مصنوعی در طراحی تا سال 2050 می‌پردازیم. از تاکسی‌های هوایی و هوش شهری گرفته تا ساخت‌وساز و تکینگی، هوش مصنوعی تقریبا همه ابعاد زندگی ما را در دست گرفته‌است.

آینده کار

 

به گفته سایت اکونومیست، تا سال 2037 حداقل 47 درصد نیروی انسانی با ربات‌ها جایگزین خواهد شد. حتی شغل‌هایی که به‌طور سنتی با تحصیلات دانشگاهی مرتبط هستند نیز با هوش مصنوعی جایگزین خواهند شد؛ زیرا هوش مصنوعی، روباتیک، فناوری نانو و سایر عوامل اقتصادی و اجتماعی جایگزین نیازی به نیروی کار انسانی ندارند.

نیکولاس والنسیا، دو سال پیش بررسی کرد که چگونه اتوماسیون بر معماران تاثیر می‌گذارد. او پس از نتیجه‌گیری دریافت: مشاغلی که به سطح بالایی از خلاقیت و تعامل انسانی نیاز دارند و فعالیت‌های تکراری ندارند، آخرین مشاغلی هستند که جایگزین می‌شوند. البته با حضور هوش مصنوعی، مشاغل جدیدی نیز برای نظارت و هماهنگی ماشین‌ها و سیستم‌های هوشمند ایجاد می‌شوند. از طرفی هرچقدر که هوش مصنوعی وسیع‌تر شود و از سطح هوش انسانی پیشی بگیرد، سوالات وجودی مطرح می‌شود. وقتی می‌توان هر شغلی را برنامه‌ریزی کرد، چه چیزی را باید بخوانید؟ بیل گیتس، بنیان‌گذار مایکروسافت، معتقد است: ((هوش مصنوعی جدیدترین فناوری است که به ما این امکان را می‌دهد، تا کالاها و خدمات بیشتری را با نیروی کمتری تولید کنیم)). نحوه کار ما و آن‌چه که روی آن کار می‌کنیم، با سرعت بسیاری در حال تغییر است. اگر تا 15 سال آینده نیمی از کارها توسط ربات‌ها و ماشین‌ها انجام شود، احتمالا همه کارها تا قبل از سال 2050 توسط هوش مصنوعی انجام می‌شود.

هوش شهری و داده های بزرگ

تاثیر هوش مصنوعی بر طراحی تا سال 2050

هوش مصنوعی و اینترنت، در حال تغییر نحوه زندگی ما و به نوبه خود ، جامعه هستند. معمار، بتینا زرزا، بررسی کرده‌است که چگونه داده ها و سیستم های هوشمند به طور چشم‌گیری شهرهای ما را شکل خواهندداد. او از میکروسنسورها و فناوری های شهری مثال می زند که کیفیت هوا ، آلودگی صوتی و صداها و همچنین زیرساخت های شهری را به طور کلی ثبت می کند. نحوه حرکت مردم، انتشار آلاینده ها در بدترین حالت، و میزان کارآیی فرایندهای شهری تنها نشان‌گر بخشی از تاثیرات هوش مصنوعی بر آینده جامعه ما هستند.

امروزه 55 درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می کنند، این تعداد تا سال 2050 به 70 درصد افزایش می یابد. پیش‌بینی ها نشان می دهد که شهرنشینی می تواند 5/2 میلیارد نفر دیگر را تا سال 2050 به مناطق شهری اضافه کند، که به احتمال زیاد این افزایش در آسیا و آفریقا صورت می‌گیرد. در آینده، هوش مصنوعی می تواند نحوه حرکت ما در شهر ، همکاری با یکدیگر و آرامش را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. در 30 سال آینده ، ما نسخه های کاملاً جدیدی از این روش ها خواهیم داشت.

حمل و نقل

تاثیر هوش مصنوعی بر طراحی تا سال 2050

نحوه حمل و نقل ما در حال حاضر متحمل تغییراتی گسترده است. عبور و مرور زمینی و هوایی بازنگری می شود؛ مثلا استفاده از سرویس حمل و نقل عمومی به جای خدمات جابجایی کاربر محور و یا تجدیدنظر در ساختارهای نظارتی و سازمانی. با نگاهی به تحول حمل و نقل، نوآوری ها و تغییرات جدیدی در طول دو قرن اخیر در این صنعت رخ داده‌است؛ از کشتی ها و قطارها گرفته تا خودروها و هواپیماها، این پیشرفت ها نحوه ارتباط ، تجارت و ارتباط با یکدیگر را تغییر داده‌اند.

امروزه صحبت‌های زیادی در مورد سیستم های هایپرلوپ(:hyperloop غلافهای پر از محموله و مردم را از طریق لوله های نزدیک به خلاء بالا یا پایین زمین، در سرعت های تا 700 مایل در ساعت ارسال می کند) وجود دارد ، با Virgin Hyperloop One و HyperloopTT که به عنوان تیم های پیشرو در بازاندیشی حمل و نقل مطرح شده اند. در سال 2050 تعریف‌های جدیدی برای جغرافیا و منابع و … ارائه می‌دهند. اکنون، شرکت هایی مانند Uber و Volocopter برای طراحی و توسعه اولین قطب های بین المللی تاکسی هوایی جهان به آسمان چشم دوخته‌اند.

ساخت و ساز

تاثیر هوش مصنوعی بر طراحی تا سال 2050

ساخت و ساز یکی از چالش برانگیزترین بخش‌ها برای هوش مصنوعی بوده است. شرکت انگلیسی Balfour Beatty پیش‌بینی خود را برای سال 2050 در مقاله نوآوری خود منتشر کرد. این گزارش مجموعه ای از نتیجه‌گیری ها را نشان می دهد: روبات ها به صورت تیمی برای ساختن سازه های پیچیده با استفاده از مواد جدید پویا کار می کنند، درحالی که عناصر یک سازه خود جمع می شوند. هواپیماهای بدون سرنشین که بر فراز سر پرواز می کنند ، سایت را اسکن می کنند و دستورالعمل هایی را برای جرثقیل های روباتیک و حفاران و سازندگان خودکار بدون نیاز به دخالت انسان ارسال می کنند. نتیجه یک فرایند ساخت بدون انسان است ، جایی که نقش سازنده به “ناظر” منتقل می شود و آنها از راه دور پروژه ها را مدیریت می کنند.

علاوه بر این ، اگر افراد هنوز در محل باشند قبل از اینکه از بین بروند ، از اسکلت‌های بیرونی رباتیک و فناوری کنترل عصبی برای جابجایی و کنترل ماشین آلات و دیگر روبات ها در محل استفاده خواهند کرد. این حرکات در نهایت می تواند خطرات ساخت و ساز را برطرف کرده و صفر ضرر را به واقعیت تبدیل کند. با این حال ، تغییرات ایدئولوژیکی عمیق تری وجود دارد که با ساخت بدون انسان ایجاد می شود. از نظر طراحی و قدردانی از صنایع دستی ، ممکن است شروع به از دست دادن “تماس انسانی” و ویژگیهای لمسی ساختمان کنیم. این به طور مستقیم با معنای تکتونیک مرتبط است. علم و هنر ساختمان ، فعالیت ساختمان ، و جزئیات و اتصالات ناشی از آن.

تکینگی

با نگاه به آینده ، به ویژه تا سال 2050 ، بحث های زیادی در مورد لحظه “تکینگی” در هوش مصنوعی وجود دارد. تکینگی اغلب به عنوان نقطه ای تعریف می شود که پیشرفت های تکنولوژیکی از آستانه “هوش مصنوعی قوی” عبور می کند و ماشین ها دارای هوش وسیعی هستند که از سطوح انسانی فراتر می رود. این احتمال بسیار زیاد است که تا سال 2050 اتفاق بیفتد.

تکینگی همچنین نشان دهنده نقطه ای است که هوش انسانی و هوش مصنوعی با هم ادغام می شوند. هوش بشر با هوش مصنوعی ادغام گسترده ای خواهد داشت و یک رابطه همزیستی ایجاد می کند که در آن هوش مصنوعی با استعداد بشر در تفکر خلاق و جانبی تقویت می شود. در عین حال ، انسان ها می توانند با حافظه AI و محاسبه سریع توانمند شوند. درک مفاهیم طراحی کاملاً دشوار است. به بیان دیگر ، ممکن است ما شروع به خلق طرح هایی کنیم که هنوز توانایی تصور آنها را نداریم.

هوش مصنوعی همچنان به الهام بخشیدن در مورد عدم اطمینان کار ، اخلاق مشترک ما ، ایده هایی مانند درآمد عمومی جهانی و هوش شهری و همچنین نحوه طراحی ما ادامه می دهد. بیش از افزایش بهره وری ، ما می توانیم در نحوه زندگی و نحوه شکل گیری محیط ساخته شده تجدید نظر کنیم. با این کار می توانیم فرایندهای خلاقانه و اجتماعی جدیدی را تصور کنیم و امیدواریم با هوش مصنوعی بیشتر کار کنیم تا پایه و اساس آینده ای بهتر را پایه ریزی کنیم.

 

منبع: How Artificial Intelligence Will Shape Design by 2050

 


 

علاوه بر مقاله نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان ، مقالات بسیار خوب دیگری نیز منتشر شده است؛ توصیه میکنیم از سایر مطالب مجله معماری نیز دیدن فرمایید:

مجله معماری

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
برای عضویت کلیک کنید!
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x